Social Hub voor jongeren

Een Social Hub in Meerzicht. Hoe dan? Dat is precies waar wijkwethouder Véronique Frinking met jongeren in Meerzicht over wil praten. Social Hubs zijn ontmoetingsplekken voor jongeren waar zij kunnen vertoeven om te ontspannen, verblijven of samen kunnen werken aan projecten. Na Tilburg en Amsterdam heeft het Rijk ook Zoetermeer in de gelegenheid gesteld een Social Hub op te zetten.

Wethouder Frinking stelt zich een locatie voor waar jongeren uit Meerzicht hun vrije tijd kunnen doorbrengen en op een laagdrempelige manier zelf, of met lokale partners, activiteiten kunnen ondernemen: "Het moet een plek worden waar jongeren een derde thuis vinden, naast hun thuis bij familie en vrienden."

In een memo aan de gemeenteraad schrijft het college dat partners en professionals vanuit diverse disciplines welkom zijn om te leren van jongeren wat écht werkt doordat jongeren in de Social Hub een andere rol mogen aannemen. Het project Social Hub start met het zoeken naar een locatie. In samenwerking met lokale organisaties wil gemeente Zoetermeer met jongeren in gesprek over de inrichting van de Social Hub, de naam en het aanbod aan activiteiten.

Wethouder Frinking wil tijdens de gesprekken vooral luisteren naar wat jongeren belangrijk vinden voor hun toekomst en welke wensen zij hebben: "De verzamelde informatie leggen we vast en wordt dan verder uitgewerkt. Het zou mooi zijn als we onderweg ook jongeren tegenkomen die zich voor langere termijn voor de Social Hub willen inzetten. Zo blijven we voortdurend in gesprek met jongeren en kunnen we waar nodig verbeteringen doorvoeren."

Het project Social Hub staat nog in de startblokken. Het idee is dat in het najaar van 2024 meer bekend is over de in gebruik te nemen locatie.